I fokus: V07

1
2349
5678
10
11
12

Iliaden, förhärligad

Jag såg filmen Troja för ett tag sen. Jävligt bra är den. Jävligt. Bra.

Det dröjde inte länge innan jag insåg att jag kunde alla repliker i filmen. Lite typiskt mig får man säga, att lägga något så ovärt på minnet. Men sen tänkte jag lite på det där. Om det är någon film man ska kunna alla repliker till, så är det denna. Herregud! Har ni läst manuset? Det är det bästa jag någonsin sett. Fullt av häftiga ordsatser som får en filmälskare att riktigt trivas.

Odysseus: Men are haunted by the vastness of eternity. And so we ask ourselves: will our actions echo across the centuries? Will strangers hear our names long after we are gone, and wonder who we were, how bravely we fought, how fiercely we loved?

Hector: Fight me!
Achilles: Why kill you now, Prince of Troy, with no-one here to see you fall?

Priam: I've fought many wars in my time. Some I've fought for land, some for power, some for glory. I suppose fighting for love makes more sense than all the rest.

Achilles: You won't have eyes tonight; you won't have ears or a tongue. You will wander the underworld blind, deaf, and dumb, and all the dead will know: This is Hector. The fool who thought he killed Achilles.

Achilles: Who are you?
Priam: I have endured what no one on earth has endured before. I kissed the hands of the man who killed my son.
Achilles: Priam? How did you get in here?
Priam: I know my country better than the Greeks, I think.
Achilles: You are a brave man. I could have your head on a spit in the blink of an eye.
Priam: Do you really think death frightens me now? I watched my eldest son die, watched you drag his body behind your chariot. Give him back to me. He deserves a proper burial, you know that. Give him to me.
Achilles: He killed my cousin.
Achilles: He thought it was you. How many cousins have you killed? How many sons and fathers and brothers and husbands? How many, brave Achilles?

Achilles: I want what all men want, I just want it more.

Odysseus: If they ever tell my story let them say that I walked with giants. Men rise and fall like the winter wheat, but these names will never die. Let them say I lived in the time of Hector, tamer of horses. Let them say I lived in the time of Achilles.

At the barber

Jag gillar min hårfrisör. Han är duktig och han gör som jag vill. Det var tredje gången jag var hos honom idag. Det roliga är att han aldrig kommer ihåg mig.
Varje gång jag har varit där har vi haft samma konversation. Är inte det ganska fantastiskt?

Tre gånger har jag berättat för honom att jag tog studenten i juni och gick på Hässlös gymnasium. Tre gånger har jag berättat för honom att jag har flygcertifikat och att jag planerar att studera vidare inom flyg. Tre gånger har jag berättat för honom att jag spelar fotboll. Tre gånger har vi konstaterat att vi har varit på samma fest. 

För mig som har ganska lätt att dra mig saker till minnes har jag oerhört svårt att förstå hur han inte kommer ihåg. Så många kunder kan han omöjligt ha, och om han nu har många, det är inte många som är engagerade inom flyg.

Men jag går faktiskt inte dit för att han ska komma ihåg mig, snarare för att han ska barbera mig.


Jag läser Sveriges kanske bästa blogg

Ni finner den HÄR!

Inläggen är ofta långa och det händer att jag någon dag då jag känner mig trött går in för att läsa och ser att jag har ett riktigt långt inlägg framför mig.
Jag tänker att det här orkar jag aldrig läsa. Men jag läser de första raderna för att se vad det handlar om och jag blir fullständigt trollbunden.

Och det slutar alltså med att jag har läst allt ändå. Det är samma visa gång på gång. Denne skribent har verkligen en sorts makt i sitt skrivande, det vill jag också ha.

Kräftskivan

Lägg märke till att det står kräftskivan med ett N på slutet, alltså i bestämd form. Som om det är den enda. Som om den var helt fantastisk och aktningsvärd och underhållande och underbar och allt det där som en kräftskiva i bestämd form utlovar.
Nåå, den hade väl sina höjdpunkter. De sju tjejer, födda -93, som kom dit var inte en av dem, höjdpunkterna alltså. Världens tråkigaste tjejer tror jag bestämt, och vad mer? -Joo, de dyrkade Darin.
Man kan på allvar inte ta någon på allvar som på allvar säger att de gillar Darin. (det blev väldigt allvarligt, det där)

Men jag var framme med kameran vid några tillfällen och det hör väl till mitt kall att redovisa detta. Enjoy!

kräfts

Kinesiska jumbokräftor. Inte svenska. Kinesiska.

vicc

Victor var där.

wik

En lätt kamouflerad Wik var där.

wiiiik

Han ser egentligen ut såhär.

will

Willepille chillade lite på badrumsgolvet - som man gör.

grabbs

Nyktra grabbar ute på upptäcksfärd.

victor

En bild på musikanten får avsluta dokumentationen. (Och neej, han kan inte spela keyboard)


Äntligen!

Så har det slutligen kommit. Det som jag väntat på, jaa, ganska länge nu faktiskt. Det tog sin lilla tid. Bra transportstyrelsen!

Men när jag kollar igenom det noga blir jag lite förargad.
Längst till vänster står "Flight crew license". Vafan. Är det ett sånt jag har? Jag hade föredragit om det stod Aeroplane certificate eller liknande. Vem fan vill ha ett crew license? Herregud!
Jag ska bränna upp skiten.
Nej, det ska jag inte. Men ni kanske förstår.

THE CERTIFICATE

Semester

..det är i alla fall vad jag kallar det.
Jag är inte arbetslös, gud nej, jag är bara mellan två jobb.

Nu kan jag gå upp när jag vill, gå och lägga mig när jag vill, göra vad jag vill och det finns ingenting som direkt binder mig. Det är väl som på semestern?

Inga fler kvällar då jag börjar bli trött vid 2130-snåret, inga kvällar då jag vid 2145 får kämpa för att hålla ögonen öppna. Inga morgnar med uppstigning kl 0500.

Jag vill ju egentligen jobba, men det känns rätt skönt att vara ledig just nu.

Dagens agenda:

09.00 Uppstigning. (betänk att det är fyra timmar senare än när jag vanligen går upp)
Fram till 12.00 Frukost i omgångar samt pauser i sängen
14.00 Möta upp mäster Wennergren och inhandla saker för kvällen
16.00-söndag Kräftskiva och allt som det innebär (sprit? ooja!)

Jag ska försöka vara duktig och fota!


Money money money

jepps

Jeppster är riiiik. Ser ni alla pengar han har?

jepps

Det gäller att räkna noga!

Los gatos

bus

Här är min stora kissekatt.

bus

Här sitter hon utanför matskåpet. Hon är inte dum, hon.

busis

Hon har sina sätt att uttrycka trötthet. Och oförskämd är hon. En flicka kan väl inte bara lägga sig sådär på rygg.

bamsis

Här är lillkissen. Hon är inte riktigt lika smart, otur för henne.

Den här är till dig, Nicole!

Minns du att jag spelade den för dig?
Om jag är förvånad?
-Nej.


Mr. Fantastic

Jaaa, det är väl redan lite av en kliché, det här med Usain Bolt.

Meeeeen, man kan inte undvika att uppmärksamma honom. Vilken man! Ett fenomen, en osannolik historia. Jag letar igenom mitt inre efter något som någonsin gjort mig lika imponerad som denna Jamaican.
Givetvis kommer jag inte på något.

Jag sitter blint stum och kan inte komma på ord nog att beskriva detta. Även då jag är elokvent.

Innan loppet står Bolt och larvar sig framför kameran. Det kan ju tyckas chosigt - men han är ju trots allt världens snabbaste man. Då, och endast då, får man hålla på som Bolt. Man kan ju på allvar inte inte älska mannen, jag är alldeles hänförd av honom.
Normalt håller man presskonferenser inför tävlingar på något hotell eller liknande. Bolt höll sin på en jamaicansk bar.

Det är fantastiskt! Det är extraordinärt! Det är Usain Bolt!

Mein father

Min pappa är väldigt lik mig - en jävligt skön snubbe alltså.

Nejdå, skämt åsido. Men han är lite underfundig, som jag tycker mig vara ibland. Han har tagit för vana att hitta tjejer som han tycker är söta åt mig. "Åh, Jesper, den där tjejen ser väl bra ut?" säger han. Jag vet inte riktigt varför han gör detta, men det gör han.

Vi anländer tillsammans till golfbanan, far och son. En bit framför oss ser vi en ung tjej, säkert i min ålder. Hon är blond och har en fräsch solbränna, fina former samt korta shorts som framhäver ett par riktigt läckra ben.
Mitt intryck går mycket snabbt genom min hjärna och nästa sak jag noterar är att pappa har sett henne, jag vet att han ser mot mig med en menande blick men jag vägrar möta den.

Vi börjar närma oss tjejen och hon tar upp sin tomma vattenflaska och går mot påfyllningsanordningen. Pappa tycker att han är listig och säger till mig:
"Jesper, har du med dig dina vattenflaskor?"
"Ja, det har jag" svarar jag.
"Du kanske ska fylla dem!" säger han trimuferande och jag ser på honom när han går där med mungiporna ända upp till öronen.

Han har vunnit.

Idag är vi egocentriska!

Jag sitter här. Jag. Jag funderar på huruvida rubriken faktiskt är ironisk. Vad tycks? Kan man säga att vi är egocentriska? Det blir ju någonstans väldigt paradoxalt.
Själva definitionen för egocentrism är att sätta sig själv i fokus.

Alltså sitter jag här. Jag. Jag tror på allvar att jag är världens viktigaste person. Det finns ingen annan i världen som i detta nu är viktigare än jag.
Hur mår jag idag då? Joråå, det är väl helt okej.

Jag var på McDonalds idag. Jag. Det var en lång jävla kö, men det struntade väl jag i. Jag går fram och ställer mig först. Jag är ju trots allt viktigast, jag.

Jag tänkte läsa tidningen när jag kom hem från jobbet idag, men det gjorde jag inte. Herregud! Där står det endast floskel, ingenting alls om världens viktigaste person.
Istället läste jag igenom mitt CV. Oj, vilken underbar person det handlar om. Ojojoj.
Underbar!

Fredagskvällen i bilder

Jag var fotograf, bland annat.

grilll

Det var grillning hemma hos tvillingarna.

solsängar

Glassiga solsängar och grejer.

rum

Det här är tvillingarnas lingerie. Ja, ni kanske vet vad lingerie betyder. Men det var i alla fall så Mathias valde att benämna uterummet. Jag fnissade lite åt det men sade ingenting till honom.

grodan

De hade även..ehh, en något solbränd groda, det får man säga va?

stege

Om man är tillräckligt lång kan man säkert använda denna stege, annars vet jag inte hur den används.

sällskap

Här har vi gästerna. En salig blandning.

sompanboy

Antingen kände sig Sonny varm, eller så ville han bara visa sin överkropp. (Det lutar åt det senare. Man kan säga att han har ovanligt mycket kläder på sig för tillfället.)

berg

Berg är aningen retarded. Han tycker det är kul att spela fotboll för sig själv.

asg!

Här är en annan kille med hjärncellerna ur balans, mycket söt och så.

griis

En traditionell GRIS. Victor förlorade, shame on him!

helen

Helena älskar att bli fotad. På allvar. Det var bara otur att det slutade så här. Hon råkade precis få upp handen framför ansiktet. Vanligtvis ska hon vara med på alla bilder. En dryg fan.

dande

Sen lite dance, dance! Och jag var mest aktiv, fast det syns inte.

Plötslig insikt

Jag tänkte lite på det här barnprogrammet som finns. "De tre vännerna och Jerry" heter det. Vad betyder det egentligen? Ingår inte Jerry bland kompisgänget? Det kan ju tolkas som en uppmaning till mobbning.
Dåligt.

Rekor, du vet, såna maneter!

räkor

Det säljs ju framför allt många kräftor nu när augusti är i full fräs. Men i Motala såldes räkor för fullt, jag gjorde den konklusionen att de antagligen ligger efter i utvecklingen. De har väl inte förstått att det är kräftor man ska sälja nu.

Hur som helst fick det mig att tänka på en händelse angående räkor.
Jag erinrades om den gång då jag köpte tre och en halv räkor i kiloviktspris från ICA MAXI. Minns du det Josse? Det var väl kul? Jag och Mathias fnissade en hel del åt det i alla fall.

Det var faktiskt mer jobb än man kan tro. Det var inte helt lätt att fixa en halv räka, jag stod nog i flera minuter och försökte halvera en av de små krabaterna innan den slutligen gav vika.
Och tjejen i kassan, hon hade inget alls emot att jag köpte så få räkor, vilket jag också fann ganska roande.

Jag är ju lustig ibland, ooja. Gud vad jag är lustig.

En härlig kille på 20 vårar!

Jag har alltid tänkt att jag vill skriva en kontaktannons. Dels för att jag finner det roande men också för att slippa alla dessa mail, sms, tweets, brev, post-it-lappar, ändlösa msn-konversationer och alla andra kreativa lösningar som olika tjejer försöker sig på för att få kontakt med mig. Nu ska ni få reda på vad jag verkligen söker.

Först lite om mig själv då.

Jag är snygg kille med mångfacetterade egenskaper. På samma gång ödmjuk och retsam skapar jag den perfekta balansen för den charm som är så typisk för mig. En karismabomb, helt enkelt. Nämnde jag att jag är utbildad pilot? Det är sant, är du ute efter en oförglömlig resa i solnedgången är jag mannen för dig!

Och nu till den jag söker, jag gillar nästan alla människor på ett eller annat sätt och har därför inte så höga krav på en tjej.

Du ska vara en riktig pärla på utsidan, sådär så att folk vänder sig om när du går förbi. Inte för lång men heller inte för kort, någonstans runt 170cm skulle vara lagom, absolut inte över 176, herregud! Jag vill kunna se ner på dig!
Du ska ha fallenhet för städning och övriga hussysslor. Är du bra på att stryka skjortor är det ett stort plus. Slutligen ska du vara helt till min vilja och taga korrekta åtgärder då jag kommer med befallningar.
Det gör inget om du är besläktad med Fernando Torres, det gör inget alls. Då kan du rentav få vara 177cm lång.
Du ska ha rika föräldrar och de får gärna ge oss en chrysler crossfire i bröllopspresent.
I övrigt har jag inte så stora krav.
Jo, förresten, du ska inte vara överdrivet smart heller, ganska många IQ-nivåer under mig skulle passa utmärkt.

Känner du igen dig? Hör av dig för faaan!

Project Ängsö DEL II

Kikade ni på videoklippet? Nå, här kommer nästa del. Den andra delen, nummer två. Den efter den första och innan den tredje.


Halebop

Jag ringer från och med nu med Halebop. Detta på grund av att jag blev lite arg på tele2 men framförallt eftersom jag fick en ny telefon vid operatörbytet.
Det är ganska olikt mig ändå, att göra något så radikalt. Av tradition är jag bakåtsträvande och konservativ. Människan är av naturen konservativ, och jag är värst. Så brukar jag säga. Och det är jag.

Men det är inte alltid då förändringar är av ondo. Det händer att jag helt plötsligt tar en annan väg när jag cyklar till jobbet, eller byter från lättfil till vanlig fil, jag tar två ostskivor på smörgåsen istället för en, jag tar hissen ner istället för att ta trappan.

Jag är nog ganska radikal, trots allt.

Jesper och hans busstreck

Vi är några grabbar som sitter tillsammans en kväll. Vi har det ganska trevligt och konverserar och sysselsätter oss med sällskapsspel.
En av oss sitter och smådricker. Han har med sig både öl, vodka, drinkmix och lite seven-up för att få en härlig grogg. Han har precis druckit upp en öl och börjar blanda i ordning en drink i samma glas.
I närheten av bordet står en flaska jordgubbssaft, ni vet, en sån där som man ska späda ut med vatten. Jag ser detta som en möjlighet, för livet är ju fullt av möjligheter. Sviraren ibland oss gör ett besök på badrummet - oklart varför.
Då faller djävulen i mig och jag sträcker mig efter saftflaskan och häller ner i hans färdigblandade drink. Det är inte mycket jag häller, bara så att drinken nu får en röd skiftning.

Han kommer tillbaka efter någon minut och sätter sig ner för att fortsätta sin medverkan i Trivial Pursuit. Sedan får han syn på glaset. "Vad rött det blev!" utbrister han.
"Oj" säger vi andra "Det var märkligt".
Han inspekterar glaset och tar sig en mun, smaken verkar inte förbrylla honom men han är fortfarande konfunderad. Han drar fram drinkmixen och kollar på den. "Den här är ju grön..." Han fortsätter att studera glaset och han bara sitter där helt stilla och jag kan nästan höra hur hans hjärna arbetar. Till slut rycker han på axlarna och säger: "Det kanske är från ölen"

Under hela hans iakttagelse har jag med största ansträngning lyckats hålla masken. Jag har säkert haft ett leende över hela ansiktet men han har varit helt fokuserad på glaset. Jag fnissar något så infernaliskt på insidan. När han gör nästa besök på badrummet skrattar vi alla för fulla halsar.

"Det kanske är från ölen" hade han sagt.

saft

RSS 2.0