Mitt klassamhälle

De officiella klasserna i Sverige har sedan länge försvunnit och arbetarklassen umgås med medel- och överklass som vore det samma sorts människor.
Det här är beklämmande. Det borde finnas en tydlig indelning i dagens samhälle. Ni ska nu få en uppdaterad version av vad som karaktäriserar de olika klasserna.

Kloak är den lägsta klassen. Här finns de människor som befinner sig långt under standard för vad en människas rättighet borde innebära. Det är städerskor, sopgubbar, uteliggare, jaa, hela bottenskrapet helt enkelt. Här är de människor som inte bryr sig om hur de klär sig, vad de säger, hur de uppträder. De är "social outcasts" som är ett passande uttryck.
Här befinner sig även det som kallas "white trash" - den värsta skiten som går på vår jord.
I den här klassen slickar sig folk på fingrarna och återanvänder kondomer. Här rapar man och släpper väder utan hämningar. De tvättar sina kläder max en gång i veckan och kan gå klädda i samma trasor flera dagar i rad - och dem bryr sig inte ens!
Alla som kategoriseras som "emos" hittas i denna klass.

Tunnelbana är nummer två på skalan och det är fortfarande ganska anskrämligt folk som finns i denna klass. Här är de som försöker vara lite mer socialiserade men oftast misslyckas. De håller kniven i vänster hand och gaffeln i höger. De tvätter inte händerna innan de äter sin mat. De kan tappa en godisbit på marken, plocka upp den och sedan äta den. Det här är den så kallade arbetarklassen. Intelligensnivån är låg och man känner inte till självklara saker vad gäller statsskick och kulturella skillnader världen över.
De är medvetna om att det finns ett anständigt sätt att uppträda - men dem når inte ända fram.
Detta är folk som väljer att semestra på orter i Sverige eller möjligen någonstans i Egypten, Turkiet, Bulgarien - den skiten ni vet.

Kloak och tunnelbana är precis som sina geografiska lägen - underklass. Vi går nu vidare mot de bättre klasserna.

Gatuplan är ett bra folk. Detta är medelklassen. De är väluppfostrade och har en god allmänbildning. De är väl insatta i normer vad gäller hygien. De är även sociala och klär sig på ett passande sätt. Gatuplan anses som den mest passande klassen, det är klassen som alla försöker rätta sig efter. De från underklassen efterapar gatuplan-folket så gott de kan men det räcker förstås inte hela vägen fram. Även överklassen strävar i viss mån att bekanta sig med denna samhällsklass - för att på sätt visa sig medmänskliga och artiga.
Människor i denna klass vet sitt rätta värde och är inte rädda för att hävda sin rätt. De äter på restaurang ett par gånger i veckan och har en god kulinarisk vetskap.
Man har en vettig inkomst och goda relationer till såväl den sociala omgivningen samt de element som spelar in i samhällets kretslopp.

Våning 4 är den näst högsta klassen. Här finns de folk som har en årsinkomst vilken överstiger en miljon kronor och än mer viktigare riktar sig efter de linjer som är så viktiga för att vara en del av denna klass. Här är man ytterst noga vad gäller hygien och sitt personliga varumärke. Inget ska fläcka ner detta.
Man klär sig i snygga, dyra kläder, gärna med ett välkänt märke som helst inte är för tydligt utmärkt på plagget. Det ska vara diskret, men ändå synas.
I våning 4 för man sig med ett vackert tal och man håller alltid sin stolthet först.
Middagar på renommerade restauranger med fönsterbord är ett måste och får man inte fönsterbord går man någon annanstans. Man tar inte av sig skorna inomhus och om man röker, så gör man det överallt. Man röker absolut inte under fläkten som någon annan "white trash-snubbe".
Man använder aldrig kollektivtrafik och bör helst undvika alltför offentliga platser.

Toppvåningen är den översta överklassen. Här finns de mest chevaleriska människorna. De som rör sig i dessa kretsar behöver inte tänka så mycket på sitt varumärke då detta förefaller naturligt för dem. De går ofta på kulturella tillställningar som teater eller operor. Här medföljer betjänter i form av chaufförer, rockhållare och andra tjänstemän. Dessa hjälper villigt till och underordnar sig utan några invändningar alls. Man har en inkomst som överstiger tio miljoner om året.
Folk från toppvåningen umgås i regel inte med folk i medelklass och under denna, de kollar inte ens åt kloakfolket - än mindre tilltalar dem.
Det här är den sortens människor som verkligen förtjänar den vördnad vilken omger dem.

Kommentarer
Postat av: emelie

vilken klass tillhör du jesper?

2010-03-24 @ 22:13:17
Postat av: Jeppster

Genom att göra en ganska kort analys kan man faktiskt förstå att jag är på gatuplan.

Det som är mer intressant, Emelie, är var du placerar dig själv.

2010-03-25 @ 10:22:05
Postat av: emelie

hehe, inte hade jag sett att du kommenterat på det jag sa :P fasen de borde skicka mail till en eller ngt. jag placerar mig nog ingen stans i ditt klassamhälle

2010-03-30 @ 15:34:11
Postat av: jeppster

Alla har sin egen plats, man måste bara vara beredd att inse var man hör hemma.

2010-03-30 @ 16:01:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0