Kartellen om korv och korvbröd

Vet ni vad en kartell är? Det är ett uttryck för en sammanslutning mellan företag, oftast olaglig, där de bestämmer att de ska göra eller inte göra vissa saker för att själva tjäna på det.

Det kan till exempel vara att bensinmackar kommer överens om att inte sänka bensinpriset mer, för då börjar de att tappa inkomster. Och som ovan nämnt är det olagligt.

Jag vill mena att det under många år har existerat en kartell mellan korv- och korvbrödsföretagen. Kommer ni ihåg när man var lite yngre och skulle köpa korv med bröd? Då var det alltid så att korvarna såldes i tio-pack och korvbröden i åtta-pack, något som ju är väldigt opraktiskt. Då var man tvungen att köpa två förpackningar korvbröd för att ha ett bröd till varje korv. (Jag hoppas att ni inser problemet, annars rekommenderar jag att ni söker vård)

Hur som helst kom dagen då ett nytt korvbrödsföretag började tillverka tio-pack, det här innebar att man köpte deras korvbröd istället och de företagen som tidigare hade sålt i åtta-pack fick lämna sin kartell.

För det har funnits en kartell.

Kommentarer
Postat av: Selina

Tänk om man gillar att äta åtta krovbröd som förrätt och sedan 10 korvar som varmrätt? Rätt praktiskt..



sen kan man få ketchup och senap som efterrätt! Om man har riktigt tur får man rostad lök till..

2009-04-06 @ 22:14:54
URL: http://hairflipaway.blogg.se/
Postat av: nicole

Kartell mellan korv och korvföretagen? Du menar möjligtvis inte korvbröds- och korvföretagen? ;)

2009-04-08 @ 13:23:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0